Teelan kidnappaus

Teelan kidnappaus -seikkailukuunnelma
(kesto n. 37 min)

 

Tämä kuunnelmakasetti tuli joidenkin tiettyjen Masters of the Universe -hahmojen pakkauksissa. Tämä nykyisin omistamani kappale on ostettu nettihuutokaupasta, joten en tiedä minkä hahmon mukana se on tullut, mutta oma aikoinaan omistamani kappale kasetista, tuli Prinssi Adam -hahmon mukana. Vaikka kuunnelman kirjoittajat eivät selvästikään ole olleet täysin perillä kaikesta Masters of the Universe -maailman jutuista, niin on tämä kuunnelma silti kuuntelemisen arvoinen.

a

a
Haluan myös kiittää Lelufoorumin jäsentä Webstor, jonka avulla sain erään hankalan kohdan kuunnelmasta selvitettyä!

Transkriptio kuunnelmasta:

* Alkumusiikki *

Kertoja: Teela ja Adam istuivat Pääkallolinnan edustalla toimettomina. Adam on tyytyväinen oloonsa, mutta Teela kaipaisi vaihtelua.

Teela: Adam, lähtisitkö kanssani Dinosauruslaaksoon keräämään vuorikristalleja? Ilma on nyt niin kuuma, että dinosaurukset eivät jaksa liikkua.

Adam: Teela, minä en taida jaksaa lähteä sinne. Sitä paitsi minulla on nyt muuta tekemistä.

Teela: Mutta tässähän sinä vain istut. Lähtisit nyt.

Adam: Minun pitäisi harjata Cringerin turkki.

Teela: Sen ennätät tehdä myöhemminkin.

Adam: Voi Teela kiltti koskaan ei voi olla varma turvallisuudesta, jos lähtee Dinosauruslaaksoon. Joku niistä vain saattaa piristyä ilman lämmetessä. Ajattele miten pelottavaa siellä on. Minä en lähde, voit olla siitä varma. Paljon mieluummin istuskelen täällä Cringerin kanssa ja katselen kukkia ja kuuntelen lintujen laulua.

Teela: Sinä olet sitten tylsä ja niin pelokas, melkein nynny. Voitko todella väittää pelkääväsi niitä? Sinä, iso mies.

Adam: Kyllä voin, enkä pidä siitä, että nimittelet minua. Anna minun olla rauhassa. Rauhoitu itsekin ja lepää.

Teela: Ja kuuntele lintujen laulua, niinkö?

Adam: Juuri niin.

Teela: Et voi olla tosissasi. Minä olen pitkästynyt ja kyllästynyt, kuuletko?

Adam: Kuulen, kuulen. Mutta en ymmärrä miksi sitä minulle valitat.

Teela: Voi totisesti, sitä minäkin ihmettelen. Sinä saat minut kohta suuttumaan.

Adam: Alähän nyt Teela.

Teela: Nyt minä olen vihainen, mutta älä huoli, en häiritse sinun rauhaasi, Hei hei!

Adam: He, Hei hei!

Teela: Orko hei, mitä sinä teet? Voisitko sinä tulla kanssani Dinosauruslaaksoon?

Orko: Minä kokeilen uusia taikoja, eikä minua yhtään huvita lopettaa. Tästä tulee vielä jotain suurta. Minusta tulee Universumin paras taikuri. Orko taikureista parhain.

Teela: Ei sitten. Samanlaisia olette koko joukko. Kukaan ei viitsi lähteä vaikka kenelläkään ei ole mitään kunnon syytä kieltäytyä. Mutta ei se mitään, lähden yksin ettei muiden tarvitse vaivautua. Hei vaan kaikille.

Kertoja: Teela menee isänsä, Asemiehen, työpajalle, mutta ei löydä häntä sieltä. Sitten hän huomaa Jet-Sledin, He-Manin rakettireen ja päättää lainata sitä. Isälleen hän jättää lapun, jossa kertoo koeajelustaan. Sitten Teela lähtee Jet-Sledillä kohdi Dinosauruslaaksoa.

* Välimusiikkia *

Teela: Ai, kun täällä on mukavaa. Adamin pelko oli todella turhaa.

Kertoja: Adamin pelko ei ollut turhaa, sillä Teela ei ole Dinosauruslaaksossa yksin. Hän nauttii olostaan ja on ajatuksissaan, eikä huomaa Hordeja, jotka ovat liikkeellä Mantisaurilla, robottiratsulla, joka pystyy eturaajoillaan tarttumaan vastustajaansa.

Mosquitor: Hordak näetkö, eikö tuo ole Teela Eternian valtiatar, aivan yksinään kävelemässä.

Hordak: Totta puhut Moquitor, se on juuri hän. Me voimme hyötyä tästä tilanteesta, eikö totta?

Mosquitor: Niin kai, mutta oletko varma, ettei He-Man ole lähistöllä?

Hordak: Jätä epäilyt sikseen, me sieppaamme Teelan ja sitten vaadimme lunnaat hänen ystäviltään, ymmärrätkö?

Mosquitor: Täydellisesti Hordak. Mutta, miten me teemme sen?

Hordak: No. Meidän on yllätettävä hänet. Mene hänen taakseen Mantisaurilla. Minä menen tuonne piiloon ja kun Teela tulee, avaan rintapanssarini, jolloin sieltä ilmestyvä pyörivä ase kaataa hänet. Sinä otat hänet kiinni Mantisaurilla. Minä hyppään kyytiin ja siten me viemme Teelan piiloon.

Mosquitor: Kuulostaa hienolta. Olen valmis!

Hordak: Minä lähden nyt. Heti kun kuulet tämän vihellyksen, lähdet liikkeelle. Tuliko selväksi?

Mosquitor: Aivan varmasti. Tästä tulee hauskaa.

Kertoja: Teela on onnellisen tietämätön näistä suunnitelmista. Hän vain keräilee vuorikristalleja. Myös hän kuulee Moquitorille tarkoitetun vihellyksen ja katselee uteliaasti ympärilleen. Hän luuli, että jokin dinosauruksista oli herännyt ja ajatteli lähteä kohti Jet-Slediä. Mutta koska mitään ei tapahtunut, hän jatkoi keräämistä. Mantisaur tuli hetkeä myöhemmin näkyviin ja alkoi lähestyä Teelaa. Hordak aukaisi rintapanssarinsa ja Teela kaatui. Teela tajusi vaaran. Hän nousi ja aikoi lähteä pakoon. Mutta juuri sillä hetkellä Mantisaur tarttui inhottavilla robottiraajoillaan.

Teela: Apua. Mitä oikein aiotte? Päästäkää minut vapaaksi heti paikalla. Mihin te oikein kuljetatte minua? Apua. Päästäkää.

Hordak: Pidäpäs pienempää ääntä Eternian valtiatar, neuvoisin sinua käyttäytymään juuri niinkuin käskemme.

Teela: Minä en ymmärrä puhettasi. Mitä ihmettä oikein aiot? Minulla ei ainakaan ole mitään arvokasta mukana, jos rikkauksia ajatte takaa.

Mosquitor: Oletpä sinä tyhmä. Ehkei sinulla ole mukanasi mitään arvokasta, mutta sinun avullasi, voimme saada jotain hyvin tärkeää ja mieluisaa.

Teela: Kuten esimerkiksi?

Hordak: Mitä sanoisit He-Manin miekasta. Ja sitä paitsi valehtelit, ettei sinulla ole mitään arvokasta mukanasi. Minusta tuntuu, että tuosta sinun ajoneuvostasi saattaa olla meille paljon hyötyä.

Teela: Jet-Slediin ette kyllä koske!

Hordak: Älä sinä määräile meitä, teet niin kuin käskemme. Hmm, ehkä olisi parasta nukuttaa hänet. Onko meillä unikaasua mukana Mosquitor?

Mosquitor: On ja sitä olisi viisainta käyttää, silloin hän ei tiedä, mihin hänet viemme.

Hordak: Aivan totta. Minä annan Teelalle unikaasua sillä aikaa, kun sinä nostat Jet-Sledin kyytiin.

Mosquitor: Selvä.

Teela: Te olette oikeita raakalaisia. Odottakaa vain, He-Man ei helpolla luovuta. Luulempa, että saatte itse kärsiä tästä.

Hordak: Suu kiinni ja kauniita unia!

* Välimusiikkia *

Kertoja: Pääkallolinnan muu väki viettää rauhallisesti päivää. Asemies huolestuu huomatessaan Teelan yhä viipyvän.

Asemies: Adam, tiedätkö missä Teela viipyy? Hän jätti lapun, jossa kertoo lähtevänsä ajelulle Jet-Sledillä, mutta häntä ei kuulu takaisin.

Adam: No, hän suuttui kun kukaan meistä ei lähtenyt hänen kanssaan Dinosauruslaaksoon keräämään vuorikristallia.

Asemies: Jospa on sattunut jotain ikävää.

Adam: Niin, minä kyllä varoitin häntä. Ehkä meidän pitää kuitenkin vaan odottaa. Uskoisin hänen palaavan pian.

Asemies: Kumpa hän tulisi jo.

Kertoja: Asemiehen toivomus ei kuitenkaan toteutunut ja väki alkoi alkoi vaikuttaa yhä levottomammalta. Epätietoisuus tuntui painostavalta. Orko yritti lievittää tunnelmaa.

Orko: Älkää hermostuko, olenhan minä paikalla. ”Oi, Orko taikavoimaas käytä ja mahtis meille näytä. Poista suru ja murhekin ja tuo Teela takaisin.”

Asemies: Voi orko, huomaatko ettei tuo auta. Tuohan on Teelan vanha nukke.

Orko: Jokin taisi mennä pieleen taas.

Adam: Orko et sinä ennenkään ole osannut taikoa ihmisiä takaisin.

Asemies: Hm Adam, hän yritti parhaansa tyttäreni auttamiseksi. Pitäisikö sinun nyt tehdä jotain?

Adam: Ehkä minun pitäisi. Mutta, minusta voisimme odottaa vielä jonkin aikaa. Kas, tuolta tulee Clamp Champ.

Clamp Champ: onko, onko Teela täällä?

Asemies: Ei ole. tiedätkö jotain hänestä. Olemme huolestuneita koska hän on ollut pitkän aikaa poissa.

Clamp Champ: Kulkiessani Dinosauruslaakson reunatietä, huomasin toisella puolella laaksoa tapahtuvan kummia. Mutta kaikki oli niin kaukana ja kävi niin äkkiä, etten voi olla varma tapahtumista.

Asemies: No, kerro pian!

Clamp Champ: Luulen, että jotkut vangitsivat Teelan. Siellä oli näkemäni mukaan kaksi olo, oliota, jotka olivat joko Hordeja tai Skeletorin miehiä ja lisäksi siellä oli jokin ratsu, se olisi voinut olla Mantisauri.

Asemies: Adam, nyt meidän pitää toimia, käytä taikamiekkaasi!

Adam: kautta Pääkallolinnan mahdin, minulla on taikavoimaa!

Kertoja: Lausuttuaan nämä sanat, prinssi Adam muuttui He-Maniksi ja Cringer muuttui pelottavaksi Taistelutiikeriksi. He-Man riensi miekkoineen kiireesti Clamp Champin luo.

He-Man: Clamp Champ, oletko varma ettei dinosauruksia ollut paikalla, kun Teela vangittiin?

Clamp Champ: Olen, sillä oliot olivat niin pieniä, etten erottanut niitä laakson toiselta puolelta, mutta dinosaurukset ovat niin valtavia, ettei niitä voi olla näkemättä.

He-Man: Valmistautukaa Teelan vapautusretkeen!

* Välimusiikkia *

He-Man: King Randor, Teela on kidnapattu!

King Randor: Mitä aiotte tehdä?

He-Man: Olen pyytänyt muita valmistautumaan ja sitten aloitamme tutkimukset Dinosauruslaaksosta, jossa Teela on viimeksi nähty.

King Randor: Olkaa varovaisia, mutta pelottomia taistelemaan Teelan puolesta. Me tarvitsemme häntä ja hän tarvitsee meitä nyt. Auttakaa häntä parhaan taitonne mukaan ja pitäkää minut ajan tasalla. Jos tarvitsette jotain, mitä voin teille antaa, älkää epäröikö pyytää.

He-Man: Sen teemme ja taistelemme niin hyvin kuin pystymme.

King Randor: Minä luotan sinuun He-Man.

He-Man: Kiitos, yritän olla luottamuksen arvoinen!

* Välimusiikkia *

He-Man: Sorceress, Teela on vangittu, kuten varmasti tiedätkin. Aiomme lähteä pelastamaan häntä. Voitko jotenkin auttaa meitä?

Sorceress: Niin, tilanne on vakava. Muistakaa, että Teela on viisas nainen, hän on varmasti yrittänyt jättää teille merkkejä, jos on ollut mahdollista. Olkaa siis tarkkaavaisia. Kun tiedätte enemmän, lähettäkää joku luokseni, niin yritän keksiä jonkin hyvän neuvon. Kulkekaa vaistonne mukaan Teelaa ajatellen. Miettikää mitä hän ja ne jotka veivät hänet ovat ajatelleet löytämienne jälkien kohdalla.

He-Man: Kiitos neuvosta. Lähetän jonkun luoksesi myöhemmin.

Kertoja: Muut valmistautuivat matkaan He-Manin keskustellessa. Kun joukko oli koossa, se lähti He-Manin johdolla kulkemaan kohti Dinosauruslaaksoa. Samanaikaisesti Hordit jatkoivat matkaansa

Teela mukanaan Dinosauruslaaksosta pois päin. He tulivat paikkaan, joka oli piilossa Hordien alueen keskellä, jota oli helppo vartioida. Saattueen Teelan vankilaan, Hordit alkoivat neuvotella vapautusvaatimuksista Hordakin ja Mosquitorin johdolla. He eivät tienneet, että Teela oli herännyt kesken matkan. Hän oli löytänyt taskustaan pieniä vuorikristallin paloja, joita oli kerännyt Dinosauruslaaksosta ja pudotellut niitä vaivihkaa matkan jatkuessa eteen päin.

* Välimusiikkia *

Hordak: Eternian valtius olisi minulle erittäin mieluisaa. Luulempa, että unelmani nyt toteutuu.

Mosquitor: Aivan niin Hordak, lumottumiekka on oivallinen maksu Teelan vapauttamisesta.

Hordak: Mosquitor, nyt puhut asiaa. Vaadimme lumotun miekan He-Manilta.

Mosquitor: Juuri niin voisimme tehdä. Mutta, miten kerromme sen heille?

Hordak: Suunnitelmamme täytyy olla ovela. Mitä jos lähettäisimme viestihaukkamme viemään heille sanan ja sopisimme tapaamisen heidän kanssaan jonnekin, kertomatta itsestämme sen enempää. Heidän on pakko tulla paikalle.

Mosquitor: Hienoa. Haen haukan tänne.

Hordak: Minä kirjoitan viestin sillä aikaa.

Mosquitor: Tässä lintu nyt on. Onko viestisi valmis?

Hordak: On Mosquitor. Kuuntelepas. ”Meillä on prinsessa Teela vankinamme, emmekä vapauta häntä, ellei ehtoihimme suostuta. Haluamme tavata yhden teistä ilman aseita Dinosauruslaakson eteläkärjessä, huomenna auringon laskun aikaan.” No, mitä mieltä olet Mosquitor?

Mosquitor: Uskon sen tehoavan.

Hordak: Haluaisin nyt oikeastaan hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Mosquitor: Mitä oikein tarkoitat? Eikö Eternian valtius ole sinulle tarpeeksi?

Hordak: Ajattele nyt. Miksi en haluaisi tilanteesta, jollaisen saa vain kerran elämässä? Haluan kostaa vanhalle opettajalleni Skeletorille. Toki siinäkin on kostoa kerrakseen, kun saan Eternian valtiuden, mutta häntä voisi kiusata myös sitä ennen.

Mosquitor: Mitä sitten aiot tehdä Hordak? Älä vain tee mitään sellaista, joka voisi vaarantaa valtiuden. Ajattele, jos Skeletor joukkoineen alkaa myös etsiä Teelaa.

Hordak: Etkö luota minuun? Tiedän täsmälleen mitä teen.

Mosquitor: Toivottavasti.

Hordak: Älä edes epäile. Mene vartioimaan Teelaa ja jätä ajatteleminen minulle. Kerron sinulle sitten suunnitelmasta, jossa saat auttaa minua.

Kertoja: Sekä Hordak, että Teela ajattelevat nyt kuumeisesti. Teela miettii miten pääsisi vapaaksi tai saisi lähetetyksi viestin sijainnistaan Pääkallolinnaan. Samalla hän kuuntelee tarkkaavaisesti Hordien käymiä keskusteluja. Hordak taas haluaisi kostaa Skeletorille ja päättääkin lähettää viestin myös Käärmelinnaan.

Hordak: Mosquitor, aion lähettää Skeletorille samankaltaisen viestin, kuin He-Manille. Sovin heidän kanssaan tapaamisen samaan aikaan jan samaan paikkaan. Joten He-Man luulee Skeletorin vieneen Teelan. Skeletor on takuulla äimänä luullessaan He-Manin lähettäneen hänelle viestin aivan piloillaan. Kun olen sivusta seurannut heidän nahisteluaan riittävän kauan, ilmestyn paikalle ja otan vallan tällä planeetalla. Sillä He-Manin on pakko luovuttaa miekka minulle.

Mosquitor: Siitä tulee varmasti näkemisen arvoista.

Kertoja: Teela on vankilassa raivoissaan kuunnellessaan Hordien juonittelua. Nähdessään haukan lähtevän lentoon aivan vierestään, hän alkaa kutsua sitä luokseen haukan ääntelyä muistuttavilla äänillä. Hordit eivät huomaa mitään ja haukka lähestyykin viesti kynsissään. Teela ei voi kirjoittaa viestiä, joten hänen on keksittävä jotain muuta. Hän panee haukan nokkaan pienen palan vuorikristallia ja heittää linnun päälle multaa, toivoen jonkun tunnistavan maaperän laadun. Se ei ole kovinkaan varmaa, mutta saattaisi johtaa tuloksiin. He-Manin etsintäjoukot ovat tällä välillä saapuneet Dinosauruslaaksoon ja kaikki tutkivat mahdollisia johtolankoja.

He-Man: Tässähän on sen vekottimen jäljet, joka on vienyt Teelan. Panen vaikka pääni pantiksi, että se on ollut Mantisauri, se Hordien viheliäinen ratsu. Etkö sanonutkin, että se saattaisi olla se, Clamp Champ?

Clamp Champ: Kyllä, kyllä, juuti niin minä sanoin, mutta voimmehan asian kysymällä Rio Blastilta, hänhän on nähnyt sen lähempää kuin muut. Rio Blast, tulisitko tänne harjoittelemasta niitä laserlaukauksia!?

Rio Blast: Luulempa, että lasertykistäni lähtee nyt laukaus, joka pysäyttää Panthorin, Skeletorin ilkeän ratsun. Mitä asiaa teillä on?

He-Man: Voitko sanoa varmuudella, ovatko nämä jäljet Mantisaurin? Me Clamp Champin kanssa tulimme siihen tulokseen.

Rio Blast: Hmm… katsotaampa. Kllä, ne ovat juuri niitä, 101 prosenttisesti. Siis Hordit ovat vieneet Teelan.

He-Man: Ne typerykset. Mitähän niillä on mielessään. luulempa, että meidän on parasta mennä takaisin Pääkallolinnaan. Hordit vaativat varmasti jotakin Teelan lunnaiksi. Lähdetään.

* Välimusiikkia *

Kertoja_ He-Man saapui joukkoineen linnan pihaan samalla hetkellä kuin viestihaukka. Skeletor saa Hordakin viestin, mutta saatuaan sen, hän vain nauraa ilkeästi. He-Man sen sijaan suhtautuu asiaan totisemmin. Luettuaan viestin, hän alkaa tutkia haukkaa huolellisesti löytääkseen merkkejä sen asuinpaikasta, ja löytääkin vuorikristallin palan.

He-Man: Kuunnelkaa kaikki, Teela on jättänyt meille viestin. Löysin palan vuorikristallia. Teelahan lähti etsimään juuri sitä?

Asemies: Kyllä, tyttäreni jätti lähtiessään kirjeen minulle, jossa kertoi lainaavansa Jet-Slediä hakeakseen vuorikristalleja. Mutta, eikö tuo haukka ole yltäpäältä pölyssä?

He-Man: On. Voisitko tutkia sitä laboratoriossa sillä aikaa, kun me muut mietimme, mitä voimme tehdä pelastaaksemme Teelan?

Rio Blast: He-Man.

He-Man: Niin, Rio Blast.

Rio Blast: Emmekö voisi jotenkin yllättää sen Hordin, joka tulee paikalle, siepata ja yrittää vaihtaa häntä Teelaan?

He-Man: En usko, että uskallamme ottaa sitä riskiä. Ajatus sinänsä on ihan hyvä, mutta luulempa meneväni sinne yksikseni.

Clamp Champ: He-Man! Asemies pyysi minua sanomaan, että haukan selästä löytynyt maa on hyvin rautapitoista. Hän uskoo sen olevan peräisin Dinosauruslaaksosta luoteeseen olevalta tasangolta.

He-Man: Kiitos, Clamp Champ! Minusta me voisimme nyt levätä ja kerätä voimia ne kaksi tuntia, jotka meillä aikaa. Sen jälkeen menemme ja teemme parhaamme Teelan hyväksi.

Kertoja: Muiden vetäytyessä levolle, He-Man kulkee miettien kohti Asemiehen pajaa. Siellä hän tutkii maanäytettä ja suunnittelee taktiikkaa, sillä tulevana päivänä taisteluja varmasti tulee riittämään. Hän ihmettelee, ettei Skeletoria ole näkynyt vähään aikaan. He lähtevät liikkeelle aamun valjetessa. He-Manillä on monia uusia suunnitelmia, joiden avulla hän toivoo voivansa voittaa vastustajat. He-Man joukkoineen vaikuttaa jännittyneeltä. Kun sovittu tapaamispaikka lähenee, He-Man pysäyttää joukkonsa.

He-Man: Kuunnelkaa! Te muut jäätte tähän ja odotatte. Tuonne käskettiin vain yksi meistä ja neuvoa on paras noudattaa. Piiloutukaa lähistölle, niin että voimme tarvittaessa lähteä nopeasti. Yrittäkää saada selville, ketä näillä main liikuskelee, mutta älkää paljastako itseänne.

Kertoja: He-Man saapuu sovittuun paikkaan jo hieman ennen määrättyä aikaa, voidakseen tarkkailla ympäristöään. Yllätyksekseen hän näkee myös Skeletorin saapuvan paikalle.

He-Man: S-S-Skeletor!

Skeletor: Minäpä hyvinkin He-Man! Minä Eternian mahtavin mies!

He-Man: Älä kehu itseäsi, vaan kerro, mitä sinä täällä teet? Sinäkö lähetit viestin?

Skeletor: Hah! En tietenkään, sinä typerys! Luulempa, että jollakulla on asiaa meille molemmille.

Hordak: No, niin ystäväiseni, olettekin jo varmasti ihmetelleet, mitä te täällä teette. Minulla on tärkeää asiaa teille molemmille, eikä siinä ole mitään nauramista! Haluan Eternian valtiaaksi ja minulla on keinot päästä tavoitteeseeni.

He-Man: Sano asiasi, äläkä kiertele!

Hordak: Eipäs hoppuilla! Minä määrään nyt tahdin. Olen saanut liian kauan olla teidän valtanne alla, mutta nyt se on loppu. He-Man, haluan lumotun miekkasi ja Skeletor, sinäkin saat tyytyä häviäjän osaan. Minä teen nyt sen, mitä sinä olet yrittänyt jo monia vuosia. Oppilaastasi on tullut opettajaansa mahtavampi.

He-Man: Minulla on keinoni, joilla olen pärjännyt Skeletoria vastaan ja luulempa, että ne tehoavat sinuunkin.

Skeletor: Sinulla on ollut vain onnea, He-Man. Minä olen Eternian mahtavin!

Hordak: Ratkaiskaa erimielisyytenne muualla! Haluan lumotun miekan tai Teelan kohtalo jää epäselväksi!

Skeletor: Voi sinua Hordak, sinä typerys! Minun vakoojani ovat seuranneet sinua ja sinun miehiäsi koko ajan, kun te olette juonineet Teelan kohtaloa. Sillä aikaa, kun sinä Hordak kehut itseäsi ja tulevaisuuttasi, ovat minun mieheni käyneet hakemassa Teelan. Joten valtti taitaa olla nyt minulla.

Hordak: Ei voi olla totta! En usko sinua!

Skeletor: He-Man, ehtoni ovat samat kuin Hordakilla. Haluan saada lumotun miekkasi, sillä Teela on nyt minun hallussani. Tapaamme huomenna samassa paikassa samaan aikaan, ja saatuani lumotun miekan, päästän Teelan vapaaksi.

He-Man: Tavataan vaan, mutta uskoisin meidän tapaavan jo sitä ennen, pikemmin kuin uskotkaan.

Skeletor: Turhaan yrität He-Man, minua ei ole niin helppo petkuttaa, kuin tuota tyhmää Hordakia. Hordak, luulitko todella voivasi petkuttaa minua, universumin viisainta miestä. Sinä typerys!

Hordak: Älä uhoa Skeletor! En usko, että puheesi ovat totta!

He-Man: Minä lähden.

He-Man: Tulkaa tänne. Meidän on neuvoteltava.

Asemies: Mitä he kertoivat, He-Man? Mitä Skeletor teki siellä?

He-Man: Meillä on 24 tuntia aikaa Teelan vapauttamiseksi, muuten menetämme lumotun miekan.

Asemies: Voi Teela parka! Mitä me nyt teemme?

He-Man: Hyvä kysymys Asemies. Jonkun on lähdettävä pikaisesti linnann kertomaan asiasta. Luulisin Orkon sopivan siihen tehtävään.

Orko: Minä olen valmis. Minne päin lähdette, jotta palatessani löydän teidät.

He-Man: Lähdemme kohti Käärmelinnaa. Löydät meidät varmasti taikojesi avulla.

Orko: Hei hei kaikille!

* Välimusiikkia *

Orko: Tulkaa kaikki tänne, minulla on uutisia Teelasta.

King Randor: Mitä te olette saaneet selville? Onko Teela saatu jo vapaaksi?

Orko: Voi hallitsija hyvä, niin hyviä uutisia minulla ei todellakaan ole. Itse asiassa Skeletorin miehet veivät Teelan, meidän neuvotellessamme Hordien kanssa.

King Randor: Vai niin. Joko He-Man lähti joukkoineen kohti Skeletorin majapaikkaa?

Orko: Skeletor antoi meille 24 tuntia aikaa miettiä ja sen jälkeen hän vaatii lumottua miekkaa Teelan vapauttamista vastaan.

King Randor: Hm… Vai niin asiat ovat. Meidän täytyy nyt keksiä jotain. Onko sinulla Sorceress ideoita?

Orko: Niin hyvä haltiatar kiltti, voitko auttaa?

Sorceress: Olen kovasti miettinyt asioita sitten Teelan katoamisen. Kerro He-Manille tämä neuvo, ”Katso, valvo ja huomioi! Älä tule koskaan välinpitämättömäksi. Huolehdi joukoistasi, kuuntele heitä ja pysy kaidalla tiellä. Varokaa ahtaita paikkoja.”

Orko: Kiitos neuvostasi ja näkemiin King Randor ja Sorceress.

Kertoja: Orko lähti linnasta ja löysi pian He-Manin miehineen. Hän kertoi heille Sorceressin neuvon. He-Man kuunteli sen tarkkaavaisesti. Olihan Sorceress tunnettu hyvistä neuvoistaan. Sillä aikaa käärmelinnassa Skeletor kuunteli miestensä kertomusta Teelan kaappauksesta.

Skeletor: Kertokaan minulle, mitä teitte? Aloita Blast-Attack.

Blast-Attack: Hiivimme hiljaa kohti sitä mökkiä, jossa he pitivät Teelaa.

Skeletor: Tietysti, niinhän minä käskin. Toivottavasti te taulapäät teitte myös kaiken muun, niin kuin minä käskin.

Blast-Attack: Tietysti mestari. Siellä oli vahdissa muutama Hordi ja kauempana huomalsimme niitä vielä lisää. Lähetimme Sqqueecen sinne pitkine käsineen, nähdessään hänet ne pöllöt lähtivät yhtenä rykelmänä häntä kohti, jolloin Sqqueece sai heidät helposti vangituksi. Minä ja Ninjor kävimme vartijoiden kimppuun. Jatka sinä Ninjor.

Ninjor: Joo, minun taistellessani Blast-Attack hoiteli pari muuta kaveria. Skeletor, sinun olisi pitänyt nähdä niitten ilmeet, kun Blast-Attack hajosi kahtia. Ensin he miettivät kumman puolen kanssa heidän pitäisi jatkaa taistelua, mutta huomattuaan, että molemmat puoliskot toimivat, he lähtivät karkuun.

Skeletor: Hyvä. Kuka teistä sitten haki Teelan, ette kai vain innostuksissanne jattäneet häntä sinne?

Scareglow: Minä hänet hain.

Skeletor: Miten teit sen Scareglow?

Scareglow: Majassa oli pimeää ja minun luurankoni alkoi hehkua, Teela kirkaisi, mutta pysyi silti yllättävän kovahermoisena.

Skeletor: Hän on vihollisen puolella, älä kehu häntä.

Scareglow: En, en. Joka tapauksessa, nappasin hänet syliini, sidottuani hänet ensin, sitten syöksyimme Spydorin luo.

Skeletor: Otitteko te minun kallisarvoisen Spydorini? Missä te sen hämähäkkijalkoja tarvitsitte?

Scareglow: Älä kiihdy, sen kanssa helpompi edetä vaikeakulkuisessa maastossa ja lisäksi saimme Teelan kiinnitetyksi sen leukapihteihin.

Skeletor: No olkoon. Mutta kukaan ei tästä lähtien ota kulkuneuvoani ilman lupaani. En rankaise teitä nyt, sillä He-Man on miehineen takuulla tulossa tänne. Meidän on lähdettävä taisteluun, mutta sitä ennen aioin käydä tarkistamassa, että Teelalla on kaikki hyvin.

Kertoja: Skeletor menee maanalaiseen kammioon, johon hän on Teelan sulkenut. Sinne pääsemiseminen on äärimmäisen vaikeaa, mutta Skeletor tietää kaikki ansat. Portaista, joka kuudes on pettävä ja kammioon sisälle päästäkseen on Skeletorin ylitettävä maanalainen puro. Sitten on löydettävä numerojärjestelmä ennen kuin kammion ovi aukeaa.

Skeletor: No Teela, mitä pidät olostasi luonani? Oletko ollut tyytyväinen?

Teela: Älä ilku siinä. Tiedät varsin hyvin, että He-Man ei taivu sinun ehtoihisi.

Skeletor: On sinussa sisua, se myönnettäköön, mutta et kai luule, että typerä He-Man voittaisi minut, univesumin ovelimman ja mahtavimman miehen.

Teela: Kyllä luulen.

* Välimusiikkia *

He-Man: Tuolla ovat Skeletorin miehet, meidän on taisteltava! Minä menen Taistelutiikerillä edessä! Seuratkaa!

Kertoja: Skeletorin ja He-Manin miehet kohtaavat. Hurjaakin hurjempi taistelu alkaa. Taistelutiikeri kohtaa perivihollisensa, Skletorin Panthorin. He-Man taistelee miekallaan Skeletorin kanssa ja Skeletor tekee kaikkensa saadakseen miekan ja apurit auttavat häntä. Clamp Champ tarttuu robottikädellään Blast-Attackia jalkaan, mutta tämä jakautuu kahteen osaan. Ninjor onnistuu saamaan otteen Asemiehestä, mutta silloin Rotar tulee vinhasti pyörien kädet levällään, ja ajaa Ninjorin ja Blast-Attackin molemmat puoliskot pakoon. Sqqueece tulee ja vangitsee valtaisilla käsillään kaikki He-Manin miehet. Samaan aikaan He-Man käy yhä taistelua Skeletorin kanssa. Orko on vielä vapaana ja hän menee kertomaan He-Manille tilanteesta.

Orko: He-Man, Sqqueece on kuljettamassa Asemiestä, Clamp Champia ja Rotaria pois. Voisin yrittää taikoa meille lisää miehiä. ”Voi Orko taikavoimaas käytä…”

He-Man: Ei nyt Orko! Hae Rio Blast tänne, hän on tuolla kauempana!

Skeletor: Oletko pulassa He-Man!

Kertoja: Rio Blastin lasertykki osuu kuitenkin juuri sillä hetkellä Skeletorin jalkojen juureen ja Skeletor lähtee pakoon pelastaakseen nahkansa. Panthor juoksee kuin vimmattu Skeletor selässään. He-Man syöksyy kohti Sqqueecea, joka on heittämässä toisia pohjattomaan rotkoon.

He-Man: Kestäkää vielä hetki, me olemme tulossa!

Rio Blast: Varo He-Man!

He-Man: Hyvä Rio Blast! Olet Eternian taitavin laserinkäsittelijä, Sqqueece irrotti otteensa.

Orko: Me voitimme! Me voitimme!

He-Man: Niin, tämä erä on meidän, mutta Teelaa ei ole vielä vapautettu, eikä aikaa ole enää jäljellä kuin kaksitoista tuntia.

Kertoja: He-Manilla ja hänen miehillään on tiukat paikat. Kaikki miettivät mitä voisivat tehdä tilanteen selvittämiseksi. Teela ei voi muuta kuin istua ja kuunnella, mitä yläpuolella tapahtuu. Häntä lohduttaa tieto, että Skeletor on hävinnyt yhden taistelun, mutta hän tietää myös ajan kuluvan. He-Man miehineen etenee edelleen kohti Käärmelinnaa. Skeletor on asettanut matkanvarrelle monia ansoja, jotka on taidokkaasti kätketty. Orko on kuitenkin innoissaan saavutetusta voitosta ja on siksi varomaton. Hän alkaa vajota keskellä tietä olevaan suonsilmäkkeeseen.

Orko: Apua! Minun on pelastettava itseni taikomalla. ”Oi Orko taikavoimaas käytä ja mahtis meille näytä, suo kuivata nopeasti ja Orko pelasta varmasti!”

He-Man: Ole nyt Orko taikomatta enää mitään, sillä nyt suo alkoi levitä ja sinä olet sen keskellä! Odota vähän, niin heitämme köyden ja Taistelutiikeri vetää sinut ylös.

Orko: Minä vajoan! Nopeasti!

He-Man: Saitko siitä otteen Orko?

Orko: Sain, mutta olen kaulaani myöten täällä Skeletorin ansassa.

He-Man: Pidä nyt kiinni. Vedä Taistelutiikeri!

Orko: Oi kiitos Taistelutiikeri.

He-Man: Tuolla on käärmeitä. Meidän on oltava varovaisia, ettei yksikään niistä pääse yllättämään meitä. Meidän on saatava selville, missä he pitävät Teelaa vankina. Lähdetään. Se, joka havaitsee merkkejä Teelasta, päästää tällaisen äänimerkin *Viheltää*. Asemies, johda joukkoa täällä. Minä yritän hiipiä taikamiekan kanssa Teelan luokse.

Asemies: Tulkaa! He-Man on auttamassa tytärtäni ja meidän on yritetävä estää Skeletoria vaikeuttamasta hänen kulkuaan. Onneksi suurin osa miehistä on täällä ulkona, joten vartioita on sisäalueella vähän.

* Välimusiikkia *

He-Man: Pääsimpäs sisälle Käärmelinnaan kenenkään huomaamatta, mutta Teelan löytäminen on mahdotonta ilman lumottua miekkaa. Lumottu miekka näytä minulle tie Teelan luokse. Mitä ihmettä, miekan kärki osoittaa suoraan alaspäin, Teela on siis jossain alempana, mutta missä? Äänistä päätellen Asemies on joutunut yhteenottoon Skeletorin kanssa. Minulla ei ole siis ole paljoa aikaa. Tuossa on peili. Mitä Sorceress sanoikaan olennaisesta ja epäolennaisesta? Portaat. Varo joka askelta sanoi Sorceress, onneksi minulla on Asemiehen mikroluotain mukana. Nyt eteenpäin.

Teela: Askelia ja merkillisiä ääniä. Se kuullostaa aivan isäni uudelta mikroluotaimelta, jota hän kokeili muutamia päiviä sitten.

He-Man: Teela! Missä sinä olet?

Teela: Täällä lukon takana. Sinun on löydettävä oikea numerojärjestelmä.

He-Man: Kiitos tiedosta. Taidampa kokeilla lumotun miekan voimaa. Kas näin. Se avautui. Teela nyt meidän on selvittävä nopeasti pois täältä. Muut ovat varmasti kovilla tuolla ulkona. Meidän on autettava heitä.

Teela: He-Man juostaan! Missä Taistelutiikeri on?

He-Man: Se odottaa minua tuolla ylhäällä. Voimme ratsastaa sillä.

Teela: Ei, ei! Minun on haettava Jed-Sled. Tiedän mihin he veivät sen.

He-Man: Mutta toimi nopeasti! Nyt minun pitää hämätä Skeletoria, ettei hän huomaa Teelan paenneen.

Kertoja: He-Man nousee portaat Käärmelinnan halliin kohdatakseen Skeletorin, jotta Teelalle jäisi aikaa hakea Je-Sled.

Skeletor: Miten uskallat kulkea täällä He-Man? Tämä on minun linnani. Sinun sietäisi varoa.

He-Man: Komennan joukkoni perääntymään, tapaamme Dinosauruslaakson reunalla sovittuun aikaan.

Skeletor: Siinahän he menevät. Minä Skeletor olen mahtavin!

* Välimusiikkia *

He-Man: En koskaan unohda Skeletorin ilmettä perääntyessämme. Luuleekohan hän edelleen Teelan olevan vankina?

Teela: Mutta onneksi en ole. Kiitos ystävieni, jotka voittivat Eternian ovelimman miehen.

He-Man: Mitä, onko sinut aivopesty?

Teela: Ehei! Se oli vain suora lainaus miehen puheesta, joka on järjestänyt meille enemmän kuin tarpeeksi harmia.

* Räjähdystä muistuttava ääni *

Orko: Tuo oli varmaa Skeletor, joka halkesi raivosta huomattuaan Teelan paenneen!

* Loppumusiikki *

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.