Masters of the Universe WAR and CONQUER Giant Card Games


Tuotenumero: 4930

     

* Korttien koko: 8,5 cm x 14,6 cm
* Korttien määrä pakassa: 40
* Valmistaja: Golden
* Valmistusvuosi: 1983

Peliohjeet (käännös)

Sota (War):
2 – 4 pelaajaa, 5 – 12 -vuotiaille

Jakaja sekoittaa pakan ja jakaa ne kaikki pelaajille kuvapuoli alaspäin. Jotkin pelaajat voivat saada enemmän kortteja kuin muut. Jokainen pelaaja muodostaa kuvapuoli alaspäin olevista korteistaan, katsomatta niitä, pinon.

pelin aluksi jokainen pelaaja vuorollaan, laittaa pinonsa päällimmäisen kortin kuvapuoli ylöspäin pöydän keskelle. Pelaaja jolla on arvoltaan korkein kortti, voittaa itselleen kaikki muut pyödän keskellä olevat kortit. Voittaja laittaa voittamansa kortit kuvapuoli alaspäin oman pinonsa alle ja sen jälkeen aloittaa seuraavan kierroksen, pelaten pinonsa päällimmäisen kortin.

Jos kahdella tai useammalla pelaaja laittaa pöytään samanarvoisen kortin ja ovat korkeimman arvoiset kortit, alkaa sota. Jokainen henkilö, jolla oli samat (korkea)arvoiset kortit, asettavat yhden ylimääräisen kortin kuvapuoli alaspäin ja toisen kuvapuoli ylöspäin pöytään. Pelaaja, jonka toinen kuvapuoli ylöspäin oleva kortti on korkein, voittaa kaikki pelatut kortit. Jos nämäkin kortit ovat samanarvoiset, (sotivat) pelaajat asettavat kaksi lisäkorttia kuvapuoli alaspäin ja kolmannen kuvapuoli ylöspäin pöytään, voittajan selvittämiseksi.

Kun pelaajalta loppuvat kortit, hän joutuu ulos pelistä. Peli jatkuu kunnes, kaikilta paitsi yhdeltä pelaajalta ovat kortit loppuneet. Pelin voittaja on se pelaaja, jolla on lopuksi kaikki kortit.

Valloittaja (Conquer):
3 – 4 pelaajaa, 7 – 12 -vuotiaille

Pelin tavoitteena on välttää kortteja, joista saa pisteitä. Pakka koostuu nejästä hahmoryhmästä (tai maasta): He-Man, Skeletor, Man-At-Arms (Asemies) ja Teela. Kortti numero 9 Man-At-Arms ryhmästä on Taikakortti (Magic Card). Jokainen Skeletor-ryhmän korteista on yhden (1) pisteen arvoinen, Taikakortti on 11 pisteen arvoinen ja kaikkien muiden korttien arvo on 0 pistettä.

Pelin aluksi, sekoittakaa pakka ja jakakaa kortit kuvapuolialaspäin pelaajille, kaikille pelaajille yhtä monta. Jos kortteja jää yli, ne asetetaan kuvapuoli alaspäin pöydälle ja ne annetaan pelaajalle (ei käteen), joka voittaa ensimmäisen pelikierroksen.

Jokainen pelaaja valitsee mitkä tahansa kaksi korttia kädestään ja antaa ne, kuvapuoli alaspäin, hänen vasemmalla puolellaan olevalle pelaajalle.

Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin, laittamalla pöytään minkä tahansa, paitsi Skeletor-kortin, kuvapuoli ylöspäin. (Tämän ensimmäisen kierroksen jälkeen, ensiksi pelattu kortti voi olla mistä tahansa ryhmästä.) Pejaaja hänen vasemmalla puolellaan jatkaa peliä, laittamalla pöytään minkä tahansa samaan ryhmään kuuluvista korteista, jos hänellä on niitä. Mikäli pelaajalla ei ole samaan ryhmään kuuluvia kortteja, voi hän pelata minkä tahansa kortin. Kierroksen päätteeksi, pelaaja, jolla on korkein kierroksen aloittajan ryhmään kuuluva kortti, ottaa kaikki pelatut kortit itselleen ja laittaa ne kuvapuoli alaspäin pöydälle lähelle itseään. Edellisen kierroksen voittaja aloittaa seuraavan kierroksen, pelaamalla minkä tahansa kortin kädestään.

MUISTUTUS: PELIN TARKOITUKSENA ON VÄLTTÄÄ SAAMASTA PISTEKORTTEJA.

Kun kaikki kortit on pelattu, pelaajat laskevat pisteensä. Voittaja on se, jolla on vähiten pisteitä.

Pelimuunnelma:
Pelaaja voi yrittää ”valloittaa” vastustajansa voittamalla itselleen kaikki pistekortit. Mikäli pelaaja onnistuu saamaan kaikki 21 pistettä itselleen, hän voittaa pelin.

                   

Koska eri korttiryhmien sisäisesti kortit eroavat vain eri suuruisina numeroina, en laittanut kuvia kaikista korteista tänne, vaan ainoastaan yhden jokaisesta ryhmästä + kuvan ”Taikakortista” (Magic Card) + kuvan korttien kääntöpuolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.